Atelier

Atelier

In ons modern atelier maken wij op maat gemaakte stukken en assembleren wij alles volledig naar uw wensen.

 

Onder leiding van ing. Dirk De Ridder maakt Pirmatech allerlei onderdelen of constructies, zowel in metaal als in diverse soorten kunststof. Omdat elke Pirmatech medewerker in een bepaald domein gespecialiseerd is, zijn we een zeer multi-disciplinair team. Een team waar de muren tussen watersnijden, plooien, lassen, frezen en draaien plaatsmaken voor een sterke synergie en dus voor betere resultaten voor u. Veel bedrijven doen beroep op Pirmatech als atelier, omdat Pirmatech zo'n breed arsenaal aan mogelijkheden biedt. Pirmatech heeft dan ook heel wat ervaring in huis waarmee we zowel eenvoudige als complexe behandelingen van de meest diverse materialen aan kunnen.

Waterjet

Bij waterstraalsnijden, snijden we met een waterstraal op hoge druk de gewenste vorm uit een door u gekozen materiaal. Als dit materiaal hard is, zoals bijvoorbeeld metaal, dan voegen we zand aan de waterstraal toe om zo de gewenste vorm uit te slijten. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het snijden met Waterjet. Waterstraalsnijden heeft als voordeel dat het een koud snijproces is. De materialen worden niet verwarmd zoals bijvoorbeeld bij lasersnijden, dit geeft ons de mogelijkheid om bijna elk materiaaltype te snijden. Wij hebben reeds een lange ervaring in dit vakgebied en onze mensen staan klaar om voor u de beste oplossing uit te werken

Lassen

Pirmatech last voor u zowel staal, roestvrijstaal als aluminium. Heeft u een complexe of gloednieuwe zelfontworpen constructie nodig of gewoon een herstelling of bevestiging van een bestaand onderdeel, Pirmatech kan u hiermee helpen. Onze goed opgeleidde en gecertifieerde lassers hebben de ervaring en expertise waar u naar op zoek bent.

CNC Draaien

Dankzij onze excellente draaiers garanderen wij u ook steeds een optimale kwaliteit voor al uw draaiwerk. Wij werken alleen met de beste materialen, zowel staal, RVS als non-ferro metalen en kunststoffen.

Plooien

Indien u stukken plaatmateriaal gevormd in een bepaalde hoek nodig heeft of deze techniek kan gebruikt worden binnen totaal assemblages, kan u bij ons terecht voor informatie en uitwerking in verband met het plooien.

CNC Frezen

Ook voor al uw freeswerk kan u steeds bij ons terecht. Ons vakkundig en ervaren personeel helpt u graag verder met zowel stukwerk als kleine series.

 

Assemblage

Indien u een stuk nodig heeft, dat opgebouwd is uit meerdere onderdelen, dan assembleren wij dit voor u. Pirmatech kan u ook helpen bij het produceren van kleine productie hoeveelheden.

Pirmatech News Update

Wat maakten we al in 2015?