Realisaties

Onze Realisaties

Enkele voorbeelden van projecten gerealiseerd door Pirmatech.

 

Proces installaties

Proces installaties zijn vaak kleine ‘fabriekjes’. Wij hebben veel ervaring in het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties en skid in bijna alle marktsegmenten. De meeste installaties werken volautomatisch en zijn PLC-of PC-gestuurd met op maat gemaakte bediening.

 

Foto rechts onder: een kleine tapinstallatie

Foto links onder: een pasteuriseerinstallatie

 

Mechanische ontwerpen

Een mechanisch ontwerp werkt enkel met uw eigen kracht als bediening zonder hulp van elektriciteit, perslucht of andere krachtbronnen. Ze werken met tandwielen, hefbomen, scharnierpunten of …. . Testopstellingen kunnen voorzien worden van veiligheidsafschermingen, een noodstop, datamonitoring,… .

 

Foto links: Een buigtest.

Foto rechts: Hefboomsysteem voor het opdrukken van doppen op flessen.

Test opstellingen

U wilt graag iets meten, controleren of testen maar er bestaat geen meettoestel voor uw toepassing dan kunnen wij voor u een op maat gemaakte testopstelling ontwerpen en bouwen.

 

Foto onder: Een testopstelling voor het meten van de wanddikte van glazen flesjes.

Foto rechts: Indruktest schuimblok.

 

Prototyping

Dikwijls loopt de weg van een idee naar een inzetbaar product over de bouw van een prototype dat u toelaat de werking van uw idee uit te testen en het ontwerp te optimaliseren alvorens over te gaan tot de eerste serieproductie. Zowel procesprototypes als mechanische ontwerpen kunnen door ons worden ontworpen, gemaakt en uitvoerig getest in onze procesruimte.

 

Foto links: De slow-fall

Foto rechts: Afdichtklepje met veer voor leidingen te sluiten.

Pirmatech News Update

Wat maakten we al in 2015?