Slow-fall

Slow-fall

TESTED AND CERTIFIED BY TÜV SÜD

ACCORDING TO prEN 15151-2

 

De slow-fall KSF041 is een statisch daaltoestel dat bevestigd wordt boven de persoon die beveiligd wenst te worden. Het is een valbeveiliging die na het opvangen van de persoon, nog toelaat dat de persoon met gecontroleerde, verlaagde snelheid kan afdalen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

 

1) Het beveiligd dalen na val: De beveiliger op de grond maakt hierbij gebruik van een 8-vormige geleider. De beveiliger moet bij het beveiligen zijn handen niet bebruiken. Je kan dus ook jezelf beveiligen.

 

2) Gewichtsreductie met een factor 10. Een persoon kan beveiligd worden door iemand lichter dan hemzelf.

 

3) Het toestel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De werking is ook gegarandeerd met natte touwen.

 

4) Via het modulair bevestigingssysteem kan de Slow-fall met behulp van zowel een touw of musketon als met bouten tegen een wand bevestigd worden. Dubbele bevestiging is ook mogelijk.

 

5) Duidelijke vermindering van touwslijtage t.o.v. traditionele systemen. Onze testen toonden aan dat een touw 20 keer langer kan gebruikt worden dan de touwgeleiding over een musketon.

 

6) Touwdiameter: 9.5 - 10.5 mm.

 

Pirmatech verkoopt ook een dynamisch daaltoestel dat gedragen wordt op het lichaam van de persoon die wenst te klimmen of te dalen. Dit toestel reduceert het gewicht van de klimmer tot < 1/20 van zijn totale gewicht.

Pirmatech News Update

Wat maakten we al in 2015?