Engineering en ontwerp

 

Engineering

Wij slaan bruggen tussen ideeën en praktijk.

 

U hebt een idee, u bent op zoek naar een op een maat gemaakte testopstelling of procesinstallatie of u zou graag een prototype laten maken dan kunnen wij u daar bij helpen.

 

Wij starten met een wit blad en werken stap voor stap uw idee uit. Wij berekenen het budget en de ROI. Wij komen naar uw bedrijf om de nodige opmetingen te doen.

Voor een procesproject tekenen wij in Autocad een PID en doen de nodige berekeningen voor het dimensioneren van de componenten. Uw concept wordt in 3D getekend, wat u toelaat mee te denken.

Ook met het ontwerp van testopstellingen of een automatiseringsproject hebben wij ruime ervaring. Wij beschikken over een procesruimte voor het uitvoeren van de nodige testen om de haalbaarheid van het concept te onderzoeken.

 

Wij doen ook de engineering en haalbaarheidsstudies voor grotere en complexere projecten waarbij (een deel van) de constructie door onze vakmensen kan gebeuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp

Uw idee wordt omgezet in een werkend product.

 

Na de engineeringsfase volgt de ontwerpfase. Op één van onze Inventor tekenstations maken wij een gedetailleerd 3D-ontwerp en doen wij de nodige simulaties en berekeningen. Na optimalisatie van het ontwerp volgt het detailontwerp in 2D voor het maken van de onderdelen en worden de stuklijsten gemaakt voor de aankoop van de onderdelen. Voor complexere projecten wordt een assemblage-draaiboek gemaakt zodat het productieproces vlot en snel kan verlopen.

Indien gewenst komen wij naar uw bedrijf voor de nodige opmetingen en besprekingen. Wij kunnen ter plaatse op één van onze werkstations alles in 3D intekenen.

Voor het automatiseren schrijven wij de FDS (Functional Design Specifications) en sturen wij onze partners aan die de elektrische kast bouwen. Het programmeren gebeurt door onze eigen ingenieurs of met één van onze automatiseringspartners.

Na het ontwerp volgt de assemblage in ons atelier en kunnen wij in onze procesruimte de SAT (Site Acceptance Test) uitvoeren.

Wij schrijven zelf onze technische dossiers en leveren installaties af conform de CE-wetgeving inclusief risicoanalyse. Voor complexere projecten laten wij ons ondersteunen door een extern erkend bureau.

Pirmatech News Update

Wat maakten we al in 2015?